15.09.2009 г., 16:43 ч.

Ноемврийски видения 

  Поезия » Друга
585 0 4

                                           НОЕМВРИЙСКИ  ВИДЕНИЯ

 

Крепя на главата си

сивата корона на деня

и многоизмерно се вписвам

в ноемврийската изометрия.

В алени кюмбета спомени горя

и сърбам димящо кафе.

На метри от мен

едно протяжно море

старозаветно пее.

Към него вълна след вълна

търкалят телеса -

търсачи на вечност.

Завръщат се, напоени

с ухание на пот

и с пясъчни гласове.

А аз, увита в думи,

крия корен

във вестникарска будка.

Светът чука

по стъклото на перископа.

Дъжд тръска сълзи

от пазвата си висока

и ражда вибрации

от тъга и неразгадани знаци.

Броеницата на ума

трака мънисто след мънисто

ту напред,ту назад -

отброява житейския маскарад.

Върху асфалта

девойчета - ноемврийски цветя -

допрели съцветия,

звънко възпяват живота.

Розови храсти край отсрещния блок

сънуват идното лято.

Бакърени пламъци мятат листата -

изчерпани малки слънца.

Приземени, затварят кръговрата.

Смахнати возила

стрелят по тишината

и оставят автографи

по минорните ми сетива.

А аз все така,

песъчинка по песъчинка,

извайвам плажа

и телепатично говоря с морски сирени.

В мрежата ми се мятат

на минутите сребърните кореми.

Потъвам отново в себе си -

многоизмерна

в ноемврийската изометрия...

 

                                                      Диана Загора

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ТРАКАШ МЪНИСТО СЛЕД МЪНИСТО
    ТРАКАЙ!НАЛИ И ОТ КАЛТА ГО ВАДИШ ЧИСТО?
  • Изживях един дъждовен ноемврийски ден и и потънах във мислите си.
    Четях и се опитвах да го изживея заедно със теб! ЛЕКА НОЩ!
  • "Смахнати возила

    стрелят по тишината

    и оставят автографи

    по минорните ми сетива."

    !*

    поздрав!
  • Поздрав!
Предложения
: ??:??