2.08.2008 г., 7:54 ч.

Нокти в очите на Дявола... 

  Поезия » Философска
957 0 15

* * *

 

По Pin4e: (Павлина ЙОСЕВА)

 http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=126194

 

Когато се кръстят душите,

забиват нокти в очите на Дявола!...

Когато съхнат сълзите,

гласът им крещи на вятъра...

Мъката сбира куража си

и се впива в сърцето,

след туй изсипва багажа си,

да ти тежи на ръцете...

Тежко се носи товарът

на спомени пълни с тегоба,

но щом хвърлен е зарът,

ще си го носим до гроба...

В храм отдавна не влизам,

"разведох" се с тебе, Господи,

висока е твоята миза,

(а и... Pin4e казва, че... подло е...)

А тя... май добре те познава,

усетила колко солено е,

да се молиш и сляпо да вярваш,

докато... стане "студено".

Вярата повод единствен е,

зарад любов да те мразят,

но... когато се кръстят душите,

са нокти в очите на Дявола...

 

* * *

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??