26.07.2019 г., 2:26 ч.

Нощ е 

  Поезия » Друга
442 1 1

Нощ е, 

пропита с илюзии, 

нежна като кадифе. 

Студено е. 

Парят очите ми. 

Вятърът шепне "Ела!".

Дъждовно е. 

Тъмно е. 

Пусто е. 

Пак ли стоя на ръба?!

Дърветата скърцат премръзнали,

плачат самотни в нощта. 

Ручейче, 

весело, 

палаво, 

наивно се гони с дъжда. 

Нощ е. 

Красива. 

Не. Прелестна!

Прибирам се пак у дома. 

© Нели Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??