21.08.2007 г., 8:47 ч.

Нощна нежност 

  Поезия
1055 0 33

     
                                           Пристъпва тихичко нощта,
                                           покрита с черния воал.
                                           Угасва бавничко денят,
                                           кротко във нозете и заспал.

                                           Нощна приказка разказва,
                                           небесните врати открехва.
                                           Луната, светеща, изплува,
                                           целунати, звездите трепват.

                                           Самодиви бели, златокоси,
                                           в нощта остават тайни дири.
                                           Малка  нощна  песен -
                                           щурчова цигулка нежно свири.

                                           Вълшебно тайнство се заражда,
                                           буди страсти и копнежи.
                                           Нощната магия сръчно
                                           съня улавя в нежните си мрежи.

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??