26.08.2006 г., 22:30 ч.

НОЩНА СЯНКА  

  Поезия
625 0 1
В тази тъмна нощ,
безкрайна, чиста,
проблясква вечното светило - 
Луната чиста.

На едно прекрасно хълмче,
озарено от звезди,
седи бледата девойка,
потънала в сълзи.

За какво ли плаче тя?
Какъв ли е нейния грях?
Защо сълзите не спират,
защо ли няма в нея капка смях?

Грешките понякога убиват,
докарват те сълзи безброй,
но защо ли тя безутешно плаче
за онова момче, но кой е той?

Кой е този, дето скръб й носи?
Защо е тя сама в нощта? 
И бавно тя започва да заспива,
превърната в плачеща върба.

© Мелъди Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??