1.10.2010 г., 13:51 ч.

Нощни приумици 

  Поезия » Хумористична
511 0 0

"Ако мозъка си караш да заспи,
бързо той ще ти изневери,
ще те вплита в сънища омайни,
но ще помниш ли ти сладките им тайни?"

 

Това е цикълче стихчета, с цел да покаже какви безсмислици може да измисли един мозък, само и само за да ни накара да заспим.

 


Дядо Стефчо

Дядо Стефчо, дядо Стефчо, колко охлюва броиш,
за да можеш дядо Стефчо и на стола да заспиш?

 

Дядо Стефчо, дядо Стефчо двеста охлюва брои,
после може дядо Стефчо и на стола да поспи!


******

 

 

Коте

Когато котка те ухапе по крака,
набързо под опашката я сритай.
А после ущипи я по носа
и кучето прати ù да я пита:
"Защо ти, котке, толкова си зла?
Приличаш на проскубана лисица..."
И няма да ти давам за това 
парче от топлата ми вкусна пица!!


*****


Червейчето бяло

Червейчето бяло цял ден въшки яло.
Във уста ги тика, хапят му езика!
Ах, ти, червей малък,
толкова си жалък!
Днес си хапваш въшки,
утре само дръжки!
Аз пък, рибка в къщи...


*****


Кошмарче

Кой? Кой? КОй?
Там си стой!
Спирам аз...
Давам газ!...
Бам - стъкло!...
Тряс - дърво!...
Сън жестоК!
Брей, че скок!...

 

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??