15.05.2024 г., 11:38 ч.

Нощта е близо... Огнени вълни... 

  Поезия » Строги форми
104 5 10

Нощта е близо... Огнени вълни

от измерения необясними

политат към далечните страни,

към светове духопреобразими.

 

Небето ражда приказния пламък

и златен колорит се извисява.

Реалното в един и същи камък

след залезите тихо потъмнява.

 

В представата на разума живее

магията на тайнството епично.

Над битието ни ще надделее

рисунъкът божествен романтично.

 

Красивото не тлее сред случайност,

а с живи мигове твори безкрайност.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??