17.09.2014 г., 11:32 ч.

Нощь 

  Поезия » Пейзажна
418 0 0

 

 

Нощь

 

Слънцето въ крѫгозора бавно се стопява,
по златото отъ свѣтлина
се плъзнаха злокобни сѣнки. По жаравата
на заника пристѫпваше нощьта.

 

Чувството за слабость, разпростряно
надъ полята, морни отъ деня,
вкусиха цв
ѣтята и приспани
полека отпуснаха глава.

 

И потъна всичко въ съня на тишината,
отъ юга на морски вълни
приливно се плисна бързо мрака,
бе зловещо и дори звездит
ѣ
ги издуха като свѣщи злият вѣтъръ.

 

 

© Ани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??