27.08.2011 г., 10:02 ч.

Носталгия 

  Поезия
449 0 2

В ръцете ми лежи албумът стар,

а спомени се връщат на талази

и слушам вече дълго Буда-бар,

носталгия сълзлива ме полази...

 

Когато в меланхолия се пренеса,

и спомени, и сълзи ще изтрия,

от миналото ще се отрека...

от себе си, да мога, ще се скрия...

 

Добре ще е да не оставаш сам,

нагаждай се в житейските поврати,

бих искала докрай да се раздам,

макар на чужди хора, непознати.

 

Дори и с болка да отроня стон,

подобно влака - спрял се на перона,

оставам вечно търсеща подслон,

отчаяна, самотна примадона...

 

Защо да гледам миналото пак?

Не ще завърна хубавото време,

животът е оставил траен знак -

щом младостта дошъл е да ни вземе...

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!...
  • Хубав стих...изтъкан от истинско чувство!Спомените не можем да променим ако са лоши, но ако са хубави нямаме причини да не ги викаме.Просто животът е еднопосочна улица.Поздрав,Ирена!
Предложения
: ??:??