Нов сняг стария убива -
вали с надежди и мечти.
И Новата 2011 щастлива
повежда бъдещите дни.
Сърцата се в любов заливат,
а хората са в мислите добри.
Нов сняг стрелите си забива,
пречист се носи и свисти.
Празнува Новото начало
за 2011-и път Светът.
Нов сняг стария убива
с надежен звън в нощта.
Тогава и гората не заспива,
люлее в дебрите си тя снега,
молитвата отправя мълчалива
за истинска любов и красота.
Нов сняг старият убива,
докосва в чиста светлина
и блян със шепите раздава,
на бедната и на богатата душа.ю
"Нов сняг стария убива" е северен израз за ново начало.
Стихът ми е един от първите писани мои северни стихове, изцяло със северна символика и звучене.
Днес го преработих, за да ви поздравя всички от сайта с Новата 2011 Година! УСПЕШНА ДА Е!
© Лидия Сиркавара Всички права запазени
Весела ,успешна, здрава и щастлива 2011 година!