30.09.2008 г., 7:21 ч.

Нова България 

  Поезия » Гражданска
475 0 4


Нова България


Пак черни мощни лимузини
се движат в синджирен ред
и слънце пак блести в очи ни,
но кой ли ще е тоз отпред?

Поскъпна хлябът и месото.
Мляко синей се от вода.
От три дни гладен съм, защото
парите свършват за беда.

В мръсни кофи от боклука
надявах се да бръкна – срам,
но някой изпреварил ме и тука, 
ще седна и почивка ще си дам.

Намериха го там припаднал,
от глад изсъхнал, почернял.
Без зъби, стар, смрадлив, изпаднал
със поглед мътен, оскотял.

Поспрете си колите, о, велможи,
що тънете в блудство и разкош.
Смилете се над скитника и може
да хвърлите в шапката му грош.

7/96

Г. Гълъбов

© Георги Гълъбов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??