19.12.2018 г., 10:21 ч.

Нова година 

  Поезия » За деца
446 1 3

С усмивка весела, звънлива,
пристига принцеса щастлива,
дванадесет жребци възседнала
и от безкрая към нас побегнала.
От бяло злато ù са косите,
от искрящ елмаз ù са очите,
среброструнна вода ù снагата,
изумрудени ù са краката.
Със здравец е зелен закичена
от всички много е обичана,
тя Нова година се нарича,
и 365 дни по земята ни тича.
Дарява ни пълни кошари овце,
хамбарите догоре златно житце,
ябълки, дини, грозде, бадеми,
радват на воля малки и големи.
Обич събужда във всяко сърце,
рисува усмивки на всяко лице,
празнично огрява мирния ден,
заблестява родния край обновен.
Да, Нова година тя се нарича
и всеки от сърце я обича,
орисва ни със здраве и късмет,
винаги да бъдат с нас навред,
щедро благославя земните ни дни,
с букет красив от сбъднати мечти.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах и те поздравявам!Весели празници!
  • Красива творба!Поздравления, Кръстина!
  • Благодаря за хубавият стих Кръстина!Весела коледа и щаслива нова година!
Предложения
: ??:??