3.11.2011 г., 20:50 ч.

Нова книжка 

  Поезия » За деца
837 0 32

Нова книжка.

Всяка вечер, щом си ляга малкият Огнян,

чаша мляко му се дава, да расте голям.

Все се сърди, че му казват „малчуган“,

а пък той се перчи - вече бил голям.

Приказки чете му мама, да се отнесе

в приказния свят на кралици и князе.

Ала тази вечер мама книжка нова взе

и зачете му за чудни, нови светове.

Но, не щеш ли, за беда в последната глава,

там, в гъстата гора, се развилня ламя.

Страшно стана на момчето, сви му се сърцето.

А уж се мисли за голям нашият Огнян!

© Ваня Атанасова - Панова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??