Ако можех, щях да живея,
в свят различен, красив,
свят във който да сея
идеите, които правят ме жив!
В него любовта ще е мярка
за това кой е богат,
а егото ще е отминала сянка
на онзи първобитен мерак!
Щастието ще бъде достъпно за всеки,
не ще е нужна причина!
И всички онези, наричани "клети",
ще живеят щастливо в дружина!
А храната, водата, подслона,
не ще се заплащат със кръв!
Защото от всяко дърво, направо от клона,
ще взема не само този, който е пръв!
И децата ще бъдат щастливи,
ще растат и ще учат с игра,
не ще гледат през очите сълзливи,
как умира поредна детска мечта!...
А този свят ще бъде създаден,
от хора като мене и теб,
свят, който не ще е направен
от злоба, от завист, от страх и от лед!
© Добромир Иванов Всички права запазени