3.01.2016 г., 4:46 ч.

Новогодишна нощ 

  Поезия » Любовна
357 0 7

Безсънни нощи и цигарен дим,

така започва новата година.

И пак съм сам, забравен и раним,

от онзи миг, във който си заминах.

 

Заминах си, обиден от лъжи,

а пътят беше вледенена бездна,

в която се разбиваха мечти,

а ти… а ти дори не ме погледна.

 

Вървях така, предаден и ранен,

разпадащ се на хиляди парчета,

а ти... ти бе далеч от мен,

танцуваща със другите момчета.

 

Загубил се в поглъщащия мрак,

треперещ и забравен от света,

пристъпвах бавно и не зная как

намирах сили още да вървя.

 

С блуждаещ поглед, все далеч от мен -

така ще те запомня тази вечер,

в която сам танцувах, вледенен

със вятъра, навяващ отдалече.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??