29.12.2017 г., 14:02 ч.

Новогодишно 

  Поезия
719 3 6

На празника ще бъда с теб –

въздушна и незрима.

Разтворена във полумрак

и като дъх неуловима.

Ще бъда музика, която 

ще чуваш само ти.

С игриво пламъче на свещи

ще гледам в твоите очи.

Искра ще бъда променлива 

в гирлянди светлина.

Във чашата пенливо вино

ще бъда топлина.

На масата ще бъда символ –

ще бъда жито, плод,

за да ти пожелая здраве

и най-честит живот.

И даже блус ще потанцувам

с глава на твойто рамо.

И крадешком ще те целувам

(но ...аз ще зная само!)

....На празника ще бъда с теб –

загадъчна, желана...

И само бурята навън

ще ти напомня, че ме няма!....

 

Мария Марковска

© Мария Марковска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??