17.11.2007 г., 17:41 ч.

Нужна (нежна) илюзия 

  Поезия » Философска
1210 1 12
 

Няма друго, освен голотата -

простотата на всеки жив дъх...

Смъртта - тя е истина свята!

И животът... и горският  мъх...

Да играем любовни етюди,

да се стичат горчиви сълзи -

малко смешно, наивно е люде!

Стига драми и стига лъжи!

Всяка страст е дълбока, крещяща,

силна, първа... изгаря, краде...

Да, любов е  - красиво незряща

и се ражда, живее и... мре...

И било, и ще бъде навеки,

няма нужда до кръв да боли...

Колко пъти в живота на всеки

нещо съхне, а друго цъфти?

© Силвана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??