11.04.2024 г., 15:45 ч.

Някога много отдавна 

  Поезия » Свободен стих
41 0 1

Попитали веднъж един мъдрец:
как се пишат стихотворения
по кората на дърво?
А мъдрецът се замислил,
почесал се по олисялата камбанария
и отговорил: Трябва само
да си подостриш въображението
и да тръгнеш внимателно
по върхът на бръснача…
Да гледаш само в една точка
или в нещо, което е заковано
на небето. Може да е птица
с едно крило или главата
на крокодил с една опашка.
Може дори да прилича на магаре
или магарето да прилича на кон.
Това няма значение. Важното е,
след като си търкулнеш погледа
през ключалката на Хоризонта,
да виждаш и чуваш само онова,
което ти диктува сърцето!
За да го гравираш после
с душата си по кората на дървото…

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??