29.09.2022 г., 8:01 ч.

Някой топил е 

  Поезия » Философска
233 0 2

Някой топил е перото си в кал

и ме""рисувал",

злобна песен за мене е пял

и ме е псувал.

 

Не бих изпаднал от туй във печал-

всичко съм чувал.

Да отмъстя му, не бих се стремял-

бих си кротувал.

 

Всеки в живота е с идеал

и е бленувал,

пил е от пълен с надежди бокал

и е празнувал.

 

Но,да останеш нравствено цял,

незабоксувал,

ти любовта си на други би дал,

а не мърсувал.

 

Просто за него обхваща ме жал,

не бих се преструвал,

бих прегърнал го и заридал,

бих го целувал.

 

Щом ти, друже, на този си хал,

в мръсотия заплувал,

ще ти е нужен спасителен сал,

стига си плювал!

 

Стига си вил като степен чакал,

на завистта аргатувал.

Надуй на дядо оня кавал,

затуй си жадувал.

 

С тебе ще пея в някой локал,

не бих се срамувал.

Знам и края на този хорал-

бях го сънувал.

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Значи си добра душа, а от други твои стихове разбрах, че имаш и чувство за хумор, което в комбинация с непукизъм си е направо голяма житейска радост
  • Знаете ли, Бай Гецане... Съсредоточаваме се върху тези, които не ни разбират. Вместо да се радваме, че и един ни е разбрал.
Предложения
: ??:??