5.08.2016 г., 11:42 ч.

Някъде 

  Поезия » Любовна
364 0 3

НЯКЪДЕ... 
Р.Чакърова 

 

Кръжат желания, изпъстрени 
от нощни, неприлични пориви. 
Един копнеж, прегърнал кръста, 
за опрощение се моли. 

 

Цветята по необходимост 
към небесата се протягат
и някак незабележимо 
целувките ти все ми бягат... 

 

Така да е... Вън ято гълъби 
споделят мнение с гугукане, 
а на саксията във ъгъла 
все още сякаш, че й пука. 

 

От смях накъдря се небето, 
размахва облачни коси, 
а аз пътувам, накъдето 
знам, че със сигурност не си... 

 

Ще спя у близки непознати...
Обикновено след закуска 
си вземам сбогом на вратата 
с мига, във който ме пропусна... 

 

Забравям, уж съвсем случайно, 
една сълза на бялата покривка -
да те обича после тайно, 
ако след време ме поискаш... 

 

Лондон 2016'!

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??