12.03.2009 г., 12:54 ч.

Някъде, някога имало дракони 

  Поезия » Друга
1527 0 7

Някога, някъде имало дракони,
имало елфи добри
и разказвачите в дрехите шарени
бродели в диви гори,
за да намерят те Пътя през Времето,
скрито в Кристалите Три,
Пътя през празното време в Пространството,
дето със нас ни дели.
В скритите квантове, (дето "романтика"
май се наричат, нали?)
да ни изпратят пак, след дълго чакане,
за Обещаното Знак...

За да разкажат те думите Святите,
носещи Ритъма-Транс,
за да ги чуваме, щом се събудиме
нейде в съня си - без глас.
Нейде в душите ни, в нощите - дните си
да си припомним в тоз час,
за да намираме пътя през нищото,
скътан във всеки от нас.
Ниякъде "в гените", Отвъд СъмНеНиеТо
Заедно че сме били,
че сме били Едно преди потопите,
преди епохата-стон.
Стон на желязото и на омразата
и на хектàри бетон...

Че световете ни все още слети са,
че има още Врати
но ние слепи сме, слепи в късмета си
да сме "разумни", уви!
Стоят залючени нейде в Сърцата ни,
с древна прокоба за страх
от Необятните Бездни и дракони,
с древна прокоба за "грях"...
Вкопчени в златото, глухи за старите
песни на Знанието-стих,
сме се забравили, но нестинарите
пазят от него искри...

В песните, старите,
майсторски вплетен е
Ритъм от Древния Танц
и от Магията Свята запазила
Странджа Планина... за нас! 


Че иде времето да рухне бремето
на милионите дни,
дни на подтискане и алчно кискане
в мрака на много злини...
И да изгрее пак древната Истина
и по небесния Път
да дойде Семето на Изцелението
край на порочния кръг, 
в който залутани още се бутаме
пред магазина за срам -
да си купуваме сивите кубове
марка "Сторù си го сам!"

Старите дракони

все още чакат ни
да ги повикаме с нас,
да върнем Заèдно нещо откраднато, 
сетне заместено с "власт"... 

 

Нещо в сърцата ни -

що гони мрака и

носи в очите ни плам,

що самодивите пазят за живите,

че Любовта ни Е Храм...

 

© Кирил Ценев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??