16.03.2017 г., 23:39 ч.

Нямам идея 

  Поезия » Друга
253 1 1

НЯМАМ ИДЕЯ 
Р. Чакърова 

 

Преповтарям те нямо, без думи и букви, без ноти,
сякаш знам наизуст партитурата с всички детайли. 
А по звездната карта изчезват, стопяват се коти 
и отправните точки зад бледи луни се спотайват. 

 

Мъглявината прозира и нежно разголва галактики, 
непоглеждани още през нито един телескоп
и трансформира безумни до вчера теории в практики... 
Знаеш, война е... И всяка  написана сричка – окоп!...

 

Плачат десетки вселени. Сълзите им, тонове тежки, 
изваляват се в дъжд метеорен, разчупват планети... 
После плащаме данък за чуждите, другите грешки. 
В този миг Сатаните задружно си стискат ръцете. 

 

И преглъщаш без глас тази наша любов измълчана. 
Преосмисляш познати значения просто така – суета... 
Зная тайнствен мехлем против малки, повърхностни рани, 
Нямам капка идея, обаче, как щурецът твори песента... 

 

(провокирано от разговор с Капитана - Димитър Занков) 
Лондон 14/02/2017 '  22:20

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво Росица! Глобален конфликт на чувствата.Като че ли вселенските са част от нас и неизменно ние сме в тях.Успех!😇
Предложения
: ??:??