8.07.2018 г., 11:17 ч.

О, глупост човешка 

  Поезия » Гражданска
561 1 5

Гола пустиня е душата

ваша сър и от тя пустота

човека в мъки мре и за

божия закон нехае! Да сър,

слепец слепеца води ли

и двамата в ямата падат -

за там пътя винаги е

по- кратък! И Вие, като

слепец, правите и други

да са слепци- от такива,

като Вас, ямата ври и

кипи! О, глупост човешка!...

Който в стадото върви,

главата му под нож е

обречена да спи!... О, тая

ваша глупост води винаги

към ад- не жаля аз, че

си отивам млад!... Но за

света жаля, който по

трънлив път върви - от

вас глупци прокаран!...

Заран, Слънцето щом

заблести, с живот изпълва

се сърцето ми!... Но

падне ли пелената на

нощта, потънал в мисли

черни и суетни, аз знам -

една заран Слънцето

няма вече така да блести!

Мрак!... и вашите сенки

злокобни на тоя свят

господари!... И тъй, сър,

аз си отивам млад от

този свят!... И кой е казал,

че няма нищо вечно -

вашата прокобена душа

и човешката простота -

те са вечни! Сър, уви,

млад отивам си, но свободен!...

© Нако Наков Всички права запазени

Посветено на всички псевдо- поети,

псевдо- патриоти и най- вече

псевдо- хора, чиято единствена

цел винаги е била заблудата и

умъртвяването на човешкия дух!...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Албена! Поздрави!
  • Хареса ми посланиети ти, Нако! Поздравления!
  • Благодаря, Самодив!
  • Благодаря ти, любима Вълнуват ме много тези неща, позна... Все си мисля, че човек сам не може да промени света, историята многократно го е доказвала, но ако хората се обединят... знам ли... но това обикновено става след някой глобален катаклизъм. Ти какво си мислиш... мога да бъда и сериозен
  • Много силно..., тук си толкова сериозен...
    Вълнуват те неща, които няма как да промениш...
    Пиши за по - ведри неща..., толкова си млад...
    И къде си затръгвал, пък било то и свободен?
Предложения
: ??:??