15.11.2015 г., 20:26 ч.

Обич 

  Поезия
485 1 7

ОБИЧ

 

Трима мъже я обичат –

тогава тя е щастлива.

Когато беше момиче:

намери цвете в коприва.

 

За любовта е готова

в запалена клада да стъпе.

Братя са двамата нови.

С майчина обич ги къпа.

 

Но няма тя да отрича –

за първата, мъжка обич,

все още е мъжко момиче!

Минават сезоните, боже!

 

Трима мъже я обичат!

За трима са нейните грижи.

За среща ли бързаш момиче?

Една обич, раздавана трижди.

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??