Обич
Тази Обич не е от безсмъртните.
Не съсича сърца. Не лети.
Не гори.
Вечер заспива. Не плаче.
Не винаги вижда в звездите очи.
Тази Обич не е от безсмъртните,
но помни ръцете, чупещи хляба...
устните... шепнещи
ласкави приказки.
Не пълзи. Не коленичи от себе-очакване.
Тази Обич не е от безсмъртните,
но смъртта и живота раздава -
като нафора...
И е насъщна.
Не блести, но топли въздишките в здрача.
Тази Обич... носиш ли Ти?
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени
прекрасен стих, Светлана...прекрасен.