7.03.2009 г., 21:07 ч.

Обич 

  Поезия » Друга
582 0 2


Обич


В тъмното стоя сама,
жена опусната и бледа,
въздух аз едва, едва
се мъча да поема...

 


Усещам краят наближава
и пот студена ме облива,
животът като плаха птичка
усещам как отлита.


Преди да си отида
иска ми се някак да оставя
на детето мое обичта си,
Дали ще ме познава...

 


И нощем тихо
при него аз да ходя,
като полъх лек
румените бузки аз да галя...


А майчината обич вероятно
от друга ще получи...
Някак думичката „мамо”
ще носи тъй болезнен спомен...


Не, по-добре за мене
нищо да не знае,
така вината за смъртта ми
няма във сърцето си да има...


Да продължи живота си напред,
да израсне здраво и голямо,
да има то семейство свидно
и детето и да казва „Мамо, мамо!”

- Виждам го...  Да, това е!
промълвих тихо.
- ВЕРОНИКА, какво ти става? -
уплашен Анди ми извика.

Очите си отворих леко,
усмихнах се с последни сили,
издъхнах таз прекрасна утрин,
когато слънцето леко на хоризонта се издигна...

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??