9.08.2005 г., 23:34 ч.

Обич и зима 

  Поезия
1150 1 2
Последната капка от обич замръзва.
Лед е сковал желаните устни.
Скреж във очите.Сърцето разкъсва
цялото чувство.И тъгата е пуста.

Обич и зима на две недоволства.
Огън и лед на тънки висулки.
Щипка омраза в две чаши охолство.
Полсе приема се на пресекулки.

Уж не си паднала,пък се изправяш-
вяра и сигурност в ледна пързалка.
Търсейки губиш го и го забравяш-
буря срещу топлина от запалка.

И последната капка от обич топи се.
Чувствата стават по-ясни,по-меки.
В кишата сива таз пролет изми се
и се понесе с крилата си леки.

Вече далечни сте-бяхте си близки.
Обич и зима на две недоволства.
Чувства възвишени,страстите-низки...
Чаша омраза в две щипки охолство.

© Дени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??