Обич под наем
Разрових из боклука на мечтите си.
Цветя за разсад. Пътуване в Австралия.
Море под наем. Шепа късни спомени
се блъскаха в прозореца, заспалия.
В напуканото огледало се запитах,
напръстих се да видя иззад него,
но хубавата си усмивка я разсипах
и тя разтвори се в нощта, без ехо...
Достигнах дъното. Сега тревогата
след стъпките ми с всички сили тича.
Мечтите хвърлих. За какво са ми,
когато нямало е кой да ме обича?!
© Лакрима Всички права запазени
Друго нямам какво да ти дам,
само обич самотна и дива.
Само обич, малко е, знам.
Затова пък не е ли красива?
Според вас това стила на Д. Дамянов ли е?
Аз тая Мая, изречената, ще я съдя!!!!!!!!!!!!!!!!!!