14.12.2007 г., 14:48 ч.

Обичай ме 

  Поезия » Любовна
559 0 0

Обичай ме, когато друг очакваш и знаеш,

че съм някъде отвън.

Обичай ме, когато падне мракът

и след това - унесено насън.

Обичай ме, когато грях разплисква

в зениците ми топла реч,

обичай ме, в минутите на близост

и щом от теб съм много надалеч.

Обичай ме и в бъдеще,

когато на друга стих наивно посветя.

Обичай ме, дотолкова сърцато,

че аз и този срам да ти спестя.

Обичай ме, когато си щастлива

или във отчаяние и яд.

Обичай ме, когато си отивам,

за да откривам пътища назад.

Обичай ме, когато незлоблива

нощта прекрачи твоя светъл праг,

когато тежък спомен те опива

и аз за теб съм повече от враг.

Обичай ме - безпътна или властна,

 с очите на ума си и плътта,

обичай ме погубващо и страстно,

а аз със обич ще ти отмъстя !

© Деница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??