12.10.2017 г., 15:28 ч.  

Обир 

  Поезия
472 1 2

Ние ли ритнахме
пълната кана със вино
и оцветихме
до девственост белия сняг?
Ние ли с тебе
размазахме кетчуп в коприната,
пасти по скрина,
чай върху синьото
на свободата,
където съдбовният знак
ни бе свързал?

Гледаме тъжно.
Гледаме стреснато.
Гледаме гузно, като деца.

Докато с чужди
пирували сме,
изнесли са
банда хамали  
чувствата ни
на колелца.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Публикувано в 

Алманах "Нова българска литература" Поезия 2017, с. 228

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??