26.05.2016 г., 16:33 ч.

Обличам се в черно 

  Поезия » Любовна
474 1 2

Обличам се във черно не защото страдам
И не защото черна е смъртта.
Обличам се така защото чувствам
Плача на твоята душа.

Обличам се във черно, за да е горчиво,
Тъй както виното изстрадало горчи.
Обличам се така защото всичко ми е сиво
- от дълго време посивяли са и цветните мечти.

Обличам се във черно и не, че ме боли,
Но стон напира болезнено в гърдите.
Обличам се така, защото точно ти
Ме гледаш толкова изплашено в очите.

Обличам се във черно, за да пия,
Да спра да виждам мъртвите души.
И не, че страдам, но ми е горчиво
И не, че плача, но не спира да вали...
 

© Роси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??