Надявам се да спреш да се преструваш,
от мен че наследил си точен мерник.
Известно ти е, талантлив съперник
би била горда всяка да отчува.
Надяваш се да спра да се вълнувам,
емоциите че пестиш, скъперник.
Ослушваш се за новичък Коперник,
от догмите вселенски да изплуваш.
Изправя се надеждата, бушува
в окото оцеляло на неверник,
събира греховете ти вечерни,
по курс безбожен да ги откупува.
© Светличка Всички права запазени