9.09.2009 г., 19:06 ч.  

Oбрат на поведение 

  Поезия » Философска, Гражданска
714 1 3

С усмивки вървим                                                     и с копнежи към света!     

Чувстващи се смели                                                   - сме щастливи, окрилени! 

Вяра и надежда,                                                    носи ни - храбростта!                                                С нея засияват сбъднати мечти! 

Нека запазим в себе си                                             и свята чистота,

която да ни пази от зло и клевети!       

Понякога сме без амбиция                                    за търсене на чудеса!

Неопитни, оставаме си                      неразбрани и в недоумения!

Търсим с устрем - борбеност,                искреност, красив ум и доброта.                     Това ни връща вяра в света! 

А съмняващи се в морала                                        и честта на хора,                        понякога оставаме и без ,,любовта". 

Живеем ли пълноценно,                                    щом сме фалшиви                                                     и прекалено суетни?! 

Отговор е не! Необходими сме на света, истински и земни!

Понякога предпочитаме да мълчим,

пред това да извоюваме                                           с правност - своя дефицит.

Щом стремим се да се възвесим,

други могат да не поискат, да полетим!

Нима сме така-бедни, останали в души?!

Нека щастие на всеки                                             да желаем и лошо - оставим! 

 

© Roselina - Neli Evgenieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??