3.12.2008 г., 21:53 ч.

Образът в огледалото 

  Поезия
870 0 3

 

Поглеждам в огледалото вцепенена,

със сковано от студ сърце.

Иска ми се да видя звезда непокорена,

а очите съзират едно насълзено лице.

 

Този образ ли ще бъде моят лик?

Него ли ще виждам всеки път?

Нима сълзи, огън и вик

не могат молитвите да погасят?

 

Ами ако огледалото аз счупя...

Дали образът ще си остане?

Дали щастие ще мога да си купя

с парчета, паднали по пода кристален?

 

„Стъклото се чупи, но съдбата - не.

Не мисли, че е образът лъжа!

Ще бъдеш вечно с ранено сърце,

макар да ти казват, че не си сама!"

                     . . .

   Чух този отговор и отново усетих тъга...

© Станислава Сярова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно е!
    6 от мен
  • много силно!
  • „Стъклото се чупи, но съдбата - не.

    Не мисли, че е образът лъжа!

    Ще бъдеш вечно с ранено сърце,

    макар да ти казват, че не си сама!"

    Много е завладяващо
Предложения
: ??:??