22.10.2008 г., 0:04 ч.

Обрисувани с четката на художника 

  Поезия » Друга
669 0 5

Виждал ли си нежните блясъци,

обрисувани с четката на художника;

разкъсани сякаш от крясъци -

разярения глас на заложника?

 

Запази ли белите снимки?

Поглеждах ги в миг на признание,

че ръцете ни, вързани в примки,

трептят с едно колебание:

 

Заслужавам ли истина, впиваща

жадно за кръв острие?

Аз ще съм тази, разкриваща

най-черното, мрачно небе.

 

Някога за мен нарисува

нерелано перфектни картини

и всичко, навярно, си струва,

макар че за тях все боли ни!

 

Виждал ли си нежните облаци,

обрисувани с четката на художника?

Били са плаващи пясъци...

Само идеи, увиснали на триножника.

 

In lovin' memory of the painter, who gave me the most beautiful pictures!

 

 

© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??