22.10.2009 г., 22:15 ч.

Очакване 

  Поезия
507 0 0

    ОЧАКВАНЕ

 

 Зад тихата леност на звездите,

 зад мекия бриз на мечтите,

 над непокорните, цъфнали светло кокичета -

 там някъде по железни пътеки върви

 моят влак на надеждата.

 Преминаваме гари и прелези,

 носим се срещу нечакани хули

 и обиди пресметнати.

 

 Наближаваме плавно предела -

 на перона сме,

 а вратите са вече отворени.

 Слизам тихо

 и очите си плътно затворила,

 аз те чакам.

 Ще докоснеш ли с длани косите ми,

 или с влака все още пътуваш,

 за да срещнеш някъде другаде

 в друга песен своето щастие?

 

© Елена Бързева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??