17.02.2009 г., 14:35 ч.  

Oчи 

  Поезия » Гражданска
2105 2 27

Боли ме третото око
от ръбове в човешката порода,
от абордажни куки по
така чувствителната му природа.

 

Отдавна двете ми очи
извадиха - видях, че гол е царят.
И с бял конец, че е съшит
на показната истина ръкавът.

 

Набиха ми в очите свят,
какъвто страх те хваща да го гледаш.
Обратен - с предното отзад
и с долното отгоре. Свят с повреда.

 

Сега циклоп съм…С очебол.
(Дебелооките са живи-здрави.)
От три - остана ми едно.
Надежда нямам, че ще го опазя.

 

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??