"Две хубави очи. Душата на
дете... в две хубави очи -
музика, лъчи."
(П. Яворов)
Едни очи ме гледат от екрана,
очите на дъждовна синева.
Едни очи - невинност бяла,
ме молят тихичко да ги спася.
Едни очи - две пролетни цветчета,
окъпани са целите в роса.
Едни очи, по детски търсещи утеха
някъде в човешките сърца.
Едни очи ме молят за надежда,
протягат пак към мен ръка.
Очите - огледало на тъгата детска...
Да можех, ехх... надежда
да им подаря!...
© Истинска Всички права запазени