24.05.2009 г., 15:46 ч.

Очи да я забележим 

  Поезия » Любовна
395 1 0

Ако ти си загубила пътя,
чувството за радостта.
Ако си сред океана
на сал без весла.
Ако не виждаш слънцето,
нито пък брега.
Ако си загубила пътя,
ако огнището е само в пепелта.
Ако от теб си е отишла любовта,
потърси собствената си душа.
Тя говори на всеки,
говори на теб, говори на мен,
душата ни - свят проникновен.
Гласът на душата ще ти покаже пътя в гората,
пътя към птичките и тревичките,
пътя към нежността и радостта.
Ще намериш светлината единствено чрез добротата.
Потърси себе си, потърси си душата.
Така ще намериш пътя и на сала веслата,
и брега, и къщичката в гората.
Ще разсееш мъглата с магията на прозрението,
ще те окъпе вълшебния дъжд на съдбата.
А що се отнася до любовта,
тя е в нас и винаги болезнено близо до нас,
ако имаме очи да я забележим.

© Петя Ченкина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??