4.07.2007 г., 14:26 ч.

Очите... 

  Поезия
882 0 3
Очите са прозорец към душата
и ако видиш някога сълзи,
знай, че те са капки от росата,
освежаващи зелените треви.

Очите плачат, също се и смеят,
огледало на живот несъвършен
и със страст невиждана копнеят
да срещат всеки следващ ден.

Очите молят да простиш,   
без думи празни и излишни,
за спомените, каращи те да не спиш,
за грешки минали, предишни.

Очите - две малки бистри езера,
спокойни, чисти, необятни
крият своите тайни от света,
неизвестни и непонятни.

Очите - огънчета палави, игриви,
топлят, като слънчеви лъчи
и в нощите тъмни и сиви,
светят като мънички звезди.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??