14.11.2009 г., 0:01 ч.

Очите ти... 

  Поезия
589 0 3

Очите ти са книги всяка вечер,

които с изгревите аз чета,

залезът един дори не пречи

да гледам ги и тихо да  мълча.


А те са хубави като легенди

за принцеси и за богове,

за колчани с злато и със мента,

и за тъй огромни градове.


Гледайки във тях, аз виждам тебе,

очите на любимата жена

могат всичко мое да отнемат,

те са страшни, страшни кат пират.


Но сам се тровя в ирисите пъстри,

все насълзени, сякаш от роса,

и една коса, над тях разпръсната,

сякаш е магическа гора.


...


И толкова обичам да те гледам,

дори с очите си да ме пронизваш,

 моите се чувстват непотребни,

когато с твоите не са наблизо...

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??