23.03.2010 г., 14:43 ч.

Очите ти целувам 

  Поезия » Любовна
680 0 2

ОЧИТЕ ТИ ЦЕЛУВАМ

                     

                        1


От изгрева на пролет бяла

до сетния ни земен час

ще пеят птиците за нас,

за любовта ни разцъфтяла!

Дали това не е измама

на две пронизани сърца?

Дали по нашите лица

петна от тъмни сенки няма?

 

Не! Ти си слънчева жена,

с очи на трепетна сърна,

която любовта познава.

За Тебе пролетта цъфти

и своя аромат раздава,

честита си родена Ти!

 

                      2

Честита си родена Ти -

Богиня за любов и нежност,

дошла от звездната безбрежност,

понесла хиляди мечти.

Аз земен съм, обикновен,

но моята любов е вечна

и като лава огнетечна

пулсира в моя ден блажен!

Сърце сърцето щом обича,

след порива сърдечен тича,

надеждата се ражда свята.

Омайно слънцето блести,

събужда с топлина земята

и дивна младостта цъфти!

 

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??