13.08.2008 г., 21:38 ч.

Очите ти икони са... 

  Поезия » Любовна
859 0 0
Очите ти
икони са
и моля се
да те запазят
нагоре и надолу
сред птиците,
сред хората,
в най-тъмното
и светлото,
сред думите,
сред мислите,
сред чувствата
и вярата,
не се обезличавай
с цветоевете
на грозното,
студено
безразличие,
не се превръщай
в кукловод
или пък в призрак
без мечти
в артист не се превръщай,
остани
най-истински и жив,
какъвто си
със хиляди светулки
         в мисълта ти,
с усмивката ти,
         пълна с електричество
и с устните ти,
         жадни за живот
и колко е заразна свободата и
и колко много даваш на света
усмивка,
вяра,
светлина.
Очите ти
икони са
и моля се
да те запазят
все така...
и моля се
да те запазят
все така
усмихнат,
пълен
с топлина.

© Виктория Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??