16.06.2011 г., 20:23 ч.

Ода за нормалните хора 

  Поезия » Оди и поеми
1114 0 3

ОДА ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА

 

Нямат нормалните страх от Потоп.
Нито – проблеми ги спират.
Баят им ходжи… Опява ги поп…
Все, към върха, галопират!
С нерви-стомана и трезва глава,
кой ли в кошмари се мята?
Те са нормални… Какво от това?
Луди – да гният в Земята…
Сити стомаси превиват – от смях.
Стрелят по влюбени птици. 
Даже клошаря осъждат за грях.
Смет – как превръщал в жълтици!



Супер-нормални! Дали като мен
срещат Зората – със книга?
В златен кафез дреме техният ден.
Взор към небето не вдигат…
Други да страдат, че някой си – Лош,
Свестен, за нищо, затрива...
Гадост! Но все пак – проклетият нож
чужда кръв нейде пролива…
Чужда ли – казах? Простете ми пак!
В огън гори ми езика…
Педя-Земя… Шепа-хорица…

Как?!
Кой – този Ад предизвика?



Луди, тежко ни! Пак наше било
черното, пъклено дело…
Верни слуги на извечното Зло!
Съскат, нормалните, смело.
Няма закони за тях, нито власт.
А сме деца... на Европа.
Жалко, за лудите! Вием – без глас.
Ще ни спаси ли Потопа?
Вярно, лъжа ли е? Бог питам аз.
Чакам… Поне телеграма.
Само нормалните имат компас.
Избор – за лудите – няма!



Павлина СТАМЕНОВА
14.11.2009г.

© Павлина Стаменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много добро, но наистина - картинките не трябва ли да са в друга категория?
  • Мен лично ме притесняват само многото картинки сред текста, като че ли спират прочита му. А е толкова вярно и точно всичко казано в него! Поздрав!
  • Браво-много точно казано!Поздравления!!
Предложения
: ??:??