16.06.2012 г., 22:19 ч.

Ода за тройката 

  Поезия » Хумористична
610 0 0

 

Мила моя Тройко,
мое знаме бойко,
ти си ми най-мила,
ти ми даваш сила!...
Ти щастлив ме правиш;
и в тъга ме давиш;
ти ме възвисяваш;
и за да живея,
ти живот ми даваш!

Аз за тебе,  мила,
не съм жалил сила!
Всичко бих направил,
но не бих оставил
тебе да те няма
в битката голяма!
Искам да ти кажа,
за теб  ще разкажа,
и то от сърце,
вечно ще те чакам,
в моите ръце!
     20.06.1952г.с. Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??