5.05.2011 г., 19:51 ч.

Огледален свят - Божественият план 

  Поезия » Философска
687 0 0

 

 

ОГЛЕДАЛЕН СВЯТ

 

 

Огледален свят – божествен план,

прелест, нарисувана на длан…

Тук няма импозантни пирамиди –

само сгушени селца с червени керемиди…

Тук няма огромни космодруми,

но няма и картеч от огнени куршуми…

Няма тото, лото, бинго и рулетки –

само точни, ясни, чисти сметки…

Вярно – няма и еротик – порно –

битието тука е усилно, морно…

Няма и специални висши общества –

всички са сърдечни, човечни същества…

Тук никой не слугува, не робува –

попътен вятър платната им издува…

Този вятър ведър, свеж, зефирен бриз

е духът човешки на човека – алтруист…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??