28.11.2005 г., 16:19 ч.

Огнени страсти 

  Поезия
955 0 2
Огнени страсти обвиха зората…
Някой без някой си тръгна в нощта…
Диви копнежи останаха само
там на среднощния кръстопът

Вино на свещи и музика нежна…
Поглед на влюбен и луда жена…
Огнени страсти - много горещи…
После - безкрайната самота.

Плаха целувка - открадната нежна
в лунно безлунната нощ отлетя.
Огнени страсти часовника спряха,
но не можаха да го победят

Слънцето бавно излезе зад ъгъла,
тъжно и плахо си тръгна нощта -
всичко отиде си - там на разсъмване
и парцалива заспа любовта.

Огънят тлее още в огнището…
Огнени страсти нямат покой…
Питат в съня си -уморени от сричане -
къде е нощта ни , къде ли е той?

Огнени страсти завладяха днес утрото -
слънцето гледа с по други очи…
Диви копнежи оплетоха устните…
ПАК СЕ ОБИЧАМЕ!
Хей , време ,
СПРИ!

© Мария Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??