7.11.2005 г., 22:57 ч.  

Огнище 

  Поезия
1056 0 4

О Г Н И Щ Е    Б Е З    И С К Р А

Къде си ти, във този свят огромен?
Аз срещнах те, но вихър луд ни разпиля.
Не мога да посрещна твоя поглед
и да докосна с нежност твоята ръка.

Душите ни се търсят, зная.
Аз тебе гоня - мене чакаш ти.
И в таз безцелна надпревара
минават дните ни, а ние сме сами.

В безумен танц Съдбата ни завихри.
Една е стъпката ти с мен,а две - си сам.
Разкъсват се във него страсти, мисли...
Копнежът ни един за друг единствено е цял.

Аз искам да ти дам от моят огън.
А ти ми дай от твойта топлина.
Животът ни - огнище без искра е,
когато ти си сам, а аз сама.


10.12.2004

© Павлина Драгова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??