30.08.2011 г., 23:54 ч.

Ограбен 

  Поезия » Любовна
656 0 6

Ограбен си - без чувства, без любов...

До теб жена щастлива не застава,

дори на всичко да си ти готов -

тегобата над тебе си остава...

 

Проклет си, може би, от зла жена...

Вземала е сърцето и живеца,

оставила е тялото, със клетвата една -

по-мъртъв да си даже от мъртвеца...

 

Оставила е  белези и празнота,

там дето обич имало е, и копнежи,

сега си просто хлопаща врата,

проскърцваща след клетвени бъртвежи...

 

И който покрай тебе мине - те затръшва,

защото вижда пропастта как зей

и никоя на прага ти не стъпва,

отровата на клетвата да не разлей...

 

Оставила е крадлата във теб -

омраза, безразличие, покруса...

Така за ада купила ти е билет,

към собствения ти живот - погнуса...

 

За теб ще съм чистилище сега...

при мен е изворът на чувствата горещи,

не падай жалък в моите крака,

покаян идвай, да запалим свещи...

 

Във храма на обречените влез,

откраднатата обич си вземи обратно,

а после на земята кротко слез -

там връща се любов, стократно...

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??