5.06.2011 г., 12:21 ч.

Огън, следвай ме! 

  Поезия » Философска
452 0 1

"Огън, следвай ме!"

 



Огън, следвай ме в смъртта,
Птицо, викай: "Га-га-га!",
Дух, прегръщай ме със злоба,
Братко, с мене идвай в гроба!

Вълк, забий ми остри зъби,
Гняв, разкъсай мисълта ми,
Грях, обичай ме безкрайно,
Смърт, ела съвсем случайно!

Мрак, обгръщай с криви пръсти,
Боже, прободи ме с кръста,
Болка, ти всели се в мене,
Миг, убий ми малко време!

*                        *                       *

Куче ръфа мойте кости ,
огън следва ме в съня...
"Мир на праха му, Бог да го прóсти -
той бе чадо на нощта!"

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Учудвам се, че няма коментари. Това беше първата стойностна творба, която прочетох тази вечер. Поздрави!
Предложения
: ??:??